Video afspelen

Onze opleiding

DPAC is opgericht door actieve professionals uit de muziekindustrie om een compacte, volledige muziek opleiding te bieden aan jonge aspirant Dance en Hip Hop Producers. Wij hebben de de opleiding opgericht om twee belangrijke redenen: 

Enerzijds om leerlingen een verkorte muziekopleiding te geven. Wij geloven namelijk dat wij je binnen 12 maanden tijd ALLES kunnen leren over het vak dat Music Producer heet. 

Een andere reden is om leerlingen een soort vooropleiding te bieden om hun kansen te vergroten op toelating aan een eventuele vervolgopleiding aan de Herman Brood Academie of andere muziekopleidingen.

Bij onze ‘Full Course’ opleiding staat praktijkgericht onderwijs centraal. Wij vinden het belangrijk om een inspirerende omgeving te creëren en laten studenten veel samenwerken aan opdrachten die lijken op hun toekomstige beroepspraktijk.

Het niveau van de opleiding is te vergelijken met MBO(middelbaar beroepsonderwijs).

De klassen worden gehouden op de woensdag avond(of donderdagavond) van 19.00-22.00. De opleiding is dus parttime en daarmee prima te combineren met een full-time baan of andere opleiding. We zijn ook flexibel met de dagen waarop we de lessen doen. Als het meerendeel van de klas liever op zondag wil, dan passen we er, in samenspraak met de anderen, altijd een mouw aan.

Leerdoelen

Compositie

Wij leren je alles over het gebruik van melodieën en harmonie, omdat wij het heel belangrijk vinden dat een producer deze vaardigheden bezit.

mix & MAster

Wij gaan veel aandacht besteden aan dit onderwerp. Zonder een goed klinkende mix en master vallen tracks al snel door de mand in de clubs.

Ondernemen

Al maak je de beste tracks, in deze wereld val je pas op als je aandacht naar je toe trekt. Wij leren je alles over het zakelijke aspect van producer zijn.

Synthese

Wij vinden het heel belangrijk dat onze leerlingen hun eigen sounds kunnen ontwikkelen op synthesizers, zoals: Massive of Serum.

Akoestiek

Iedereen kan muziek producer worden! En overal kunnen de beste tracks gemaakt worden! Maar hoe moet je je homestudio inrichten? Wij leren je alles over akoestiek.

vocalen

Of je nu house of Hip Hop produceert, je krijgt altijd wel een keer te maken met vocalen. Ook hier gaan we aandacht aan besteden. niemand hoeft te zingen geen zorgen.